Ugnspannkaka med saffran!

När mannen åker iväg till Storforsen med jobbet över dagen så passar jag på att laga mat som jag garanterat vet att han avskyr och vi andra älskar! 😂 Så glad för att barnen inte har ärvt sin fars matgen! Haha måste ju få njuta av livet mellan varven 😉 Och de här var verkligen att njuta oj vi ville verkligen inte att de skulle ta slut hade kunnat äta hela formen själv!
Ugnspannkaka med saffran
6 msk kikärtsspad
1 dl majsmjöl
1 dl potatismjöl
2 dl mandelmjölk
2 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
1 msk strösocker
en nypa salt
1 msk mjölkfritt smör till formen
Blanda mjöl, bakpulver, saffran, salt och socker. Vispa kikärtsspad i en annan skål till hårt vitt skum. Tillsätt en skvätt citron om de går trögt. Häll 1 dl av mjölken med spadet i mjölet och vispa. Tillsätt sedan resten av mjölken. Grädda ca 15-20 minuter i 225 grader. Jag serverade min med kokosgrädde och hemmagjord drottningsylt. Super gott! 😀